Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą. Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame). Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške. Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais. Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi. Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės. Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės. Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame. Skanaus.
Autorius: Aistė
INGREDIENTAI:
7 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų (+ 1 šaukštas)
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
250 gramų varškės
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
šiek tiek sviesto ((kepimui))
1 valgomasis šaukštas grietinės (12 % riebumo)
2 saujos grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą. Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame). Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške. Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais. Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi. Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės. Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės. Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame. Skanaus.