• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 7 vienetai bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 350 gramų kvietinių miltų (+ 1 šaukštas)
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė vandens
  • 250 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • šiek tiek sviesto ((kepimui))
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės (12 % riebumo)
  • 2 saujos grybų (džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą.
    Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame).
    Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške.
    Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais.
    Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi.
    Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės.
    Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės.
    Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame.
    Skanaus.

Autorius: Aistė

INGREDIENTAI:

  • 7 vienetai bulvių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 350 gramų kvietinių miltų (+ 1 šaukštas)
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė vandens
  • 250 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • šiek tiek sviesto ((kepimui))
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės (12 % riebumo)
  • 2 saujos grybų (džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą.
    Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame).
    Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške.
    Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais.
    Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi.
    Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės.
    Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės.
    Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame.
    Skanaus.

Autorius: Aistė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų