Iš kiaušinių, pieno, miltų bei druskos užmaišome blynų tešlą. Kepame paprastus lietinius blynus. Rūgštynes nuplauname, apipjaustome kietus kotelius. Taip paruoštas rūgštynes (be jokių priedų) tiesiog po tris, keturis lapelius įvyniojame į lietinį blyną. Kiekvieną blyną apkepame keptuvėje su aliejumi. Apkepame pakankamai karštai, nes kuo ilgiau paskrudinsime, tuo įdaras bus skanesnis. Blynus patiekiame karštus, pabarstytus paprasčiausiu cukrumi (ne cukraus pudra, o paprastu rafinadu, kad valgant blynus, cukrus traškėtų tarp dantų). Patikėkite - skanu beprotiškai. Atrodo, kad valgai blynelius su kažkokia egzotiška uogiene! Skanaus!
Autorius: Daiva Marija
INGREDIENTAI:
3 saujos rūgštynių
3 vienetai kiaušinių
4/5 stiklinės kvietinių miltų
1.5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinių, pieno, miltų bei druskos užmaišome blynų tešlą. Kepame paprastus lietinius blynus. Rūgštynes nuplauname, apipjaustome kietus kotelius. Taip paruoštas rūgštynes (be jokių priedų) tiesiog po tris, keturis lapelius įvyniojame į lietinį blyną. Kiekvieną blyną apkepame keptuvėje su aliejumi. Apkepame pakankamai karštai, nes kuo ilgiau paskrudinsime, tuo įdaras bus skanesnis. Blynus patiekiame karštus, pabarstytus paprasčiausiu cukrumi (ne cukraus pudra, o paprastu rafinadu, kad valgant blynus, cukrus traškėtų tarp dantų). Patikėkite - skanu beprotiškai. Atrodo, kad valgai blynelius su kažkokia egzotiška uogiene! Skanaus!