Atskirkite baltymus nuo trynių. Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Sudėkite į sviestą išsijotus miltus, kiaušinių trynius, cukrų, ir viską sumaišykite šluotele. Palikite tešlą 15-20 minučių pastovėti. Išplakite atskirai baltymus su žiupsneliu druskos ir su pasukomis įmaišykite į tešlą. Supjaustykite kubeliais pievagrybius, kiaulienos kumpį bei paprikas. Pilkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi tešlą, berkite kumpį, pievagrybius, paprikas, krapus ir kepkite lietinius blynus. Patiekite šiltus su mėgstamu padažu. Skanaus.
Autorius: Giedrė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
šiek tiek krapų (smulkinti)
1 vienetas paprikų (geltonoji)
1 vienetas paprikų (oranžinė)
100 gramų kiaulienos kumpio (karšto rūkymo)
4 vienetai kiaušinių
2.5 stiklinės kvietinių miltų
6 vienetai pievagrybių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
100 gramų sviesto
3 stiklinės pasukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Sudėkite į sviestą išsijotus miltus, kiaušinių trynius, cukrų, ir viską sumaišykite šluotele. Palikite tešlą 15-20 minučių pastovėti. Išplakite atskirai baltymus su žiupsneliu druskos ir su pasukomis įmaišykite į tešlą. Supjaustykite kubeliais pievagrybius, kiaulienos kumpį bei paprikas. Pilkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi tešlą, berkite kumpį, pievagrybius, paprikas, krapus ir kepkite lietinius blynus. Patiekite šiltus su mėgstamu padažu. Skanaus.