Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su kiaušiniais, pienu, šiek tiek druskos bei miltais. Sumaišytą tešlą padėkite 1 val. į šaldytuvą. Tešlai pastovėjus šaldytuve iškepkite lietinius tradiciniu būdų keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Ketvirtadalį iškepto lietinio blyno ištepkite pasirinkta uogiene ir šalia esantį ketvirtadalį blyno ištepkite ledais. Taip perteptus lietinius perlenkite du kartus, kad gautųsi trikampiai ir sudėkite į lėkštes. Supilkite į puodą likerį, cukrų, sudėkite uogas ir pakaitinkite, kol uogos suminkštės bei išskirs šiek tiek sulčių. Paruoštu padažu apšlakstykite blynus, apibarstykite juos cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!
Autorius: Olivija
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
50 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
3 valgomieji šaukštai ledų (vaniliniai)
šiek tiek likerio (vyšnių arba apelsinų)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
50 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai uogienės (Jūsų mėgstama)
250 gramų uogų (miško)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su kiaušiniais, pienu, šiek tiek druskos bei miltais. Sumaišytą tešlą padėkite 1 val. į šaldytuvą. Tešlai pastovėjus šaldytuve iškepkite lietinius tradiciniu būdų keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Ketvirtadalį iškepto lietinio blyno ištepkite pasirinkta uogiene ir šalia esantį ketvirtadalį blyno ištepkite ledais. Taip perteptus lietinius perlenkite du kartus, kad gautųsi trikampiai ir sudėkite į lėkštes. Supilkite į puodą likerį, cukrų, sudėkite uogas ir pakaitinkite, kol uogos suminkštės bei išskirs šiek tiek sulčių. Paruoštu padažu apšlakstykite blynus, apibarstykite juos cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!