INGREDIENTAI:
- šiek tiek cinamono
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- 2 vienetai gvazdikėlių
- 1 valgomasis šaukštas imbierų (geltonasis, milteliai)
- 200 gramų lešių
- 2 vienetai svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išmirkyti lęšiai užpilami puse litro šalto vandens, suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas ir išverdama. Kitas svogūnas taip pat supjaustomas ir truputį pakepinamas. Česnako skiltelė sutrinama ir 2—3 min. pakepinama su gvazdikėliais ir cinamonu. Vandenyje išleisti imbiero milteliai 3—4 min. pavirinami ant mažos ugnies. Tuomet visi prieskoniai sumaišomi su pomidorų padažu ir virtais lęšiais. Patiekalas gali būti tirštesnis arba skystesnis — žiūrint, kiek įpilama skysčio.
REKLAMA