Supilame į puodą vandenį, sudedame vištienos kulšeles, salierą, lauro lapelius, pipirus bei druską ir verdame apie 50-60 min., kol mėsa išvirs. Mėsai išvirus vištieną ir salierą išimame. Salierą išmetame, o vištieną nukauliname ir nukaulintą mėsą sudedame atgal į puodą. Tuomet į tą patį puodą sudedame nuskustas ir sutarkuotas morkas, nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, perlines kruopas ir verdame kol išverda bulvės ir kruopos. Sriubą patiekiame karštą su smulkintomis petražolėmis. Gero apetito!
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
6 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
3 vienetai morkų
1 sauja petražolių
100 gramų salierų
1 stiklinė perlinių kruopų (skaldytos)
3 litrai vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek kvapiųjų pipirų
2 vienetai vištienos kulšelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilame į puodą vandenį, sudedame vištienos kulšeles, salierą, lauro lapelius, pipirus bei druską ir verdame apie 50-60 min., kol mėsa išvirs. Mėsai išvirus vištieną ir salierą išimame. Salierą išmetame, o vištieną nukauliname ir nukaulintą mėsą sudedame atgal į puodą. Tuomet į tą patį puodą sudedame nuskustas ir sutarkuotas morkas, nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, perlines kruopas ir verdame kol išverda bulvės ir kruopos. Sriubą patiekiame karštą su smulkintomis petražolėmis. Gero apetito!