Puode sumaišykite cukrų, sutirštintą (nesaldintą) pieną ir medų. Uždėkite puodą ant ugnies ir šildykite, kol cukrus ištirps (neleiskite užvirti). Išplakite kiaušinius ir, smarkiai maišant, įmaišykite į karštą pieno masę. Tuomet, įnirtingai maišant, pakaitinkite viską dar apie 5 min. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti. Išpjaukite obuolių sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais (galite obuolių ir nelupti, jei norite). Į ataušusią masę įmaišykite grietinėlę, vanilinį cukrų bei obuolių gabalėlius. Viską supilkite į šalčiui atsparų indą, uždenkite ir padėkit nakčiai į šaldymo kamerą. Kitą dieną mėgaukitės gardžiaisiais ledais. Prieš patiekiant, ledus dar galima palaistyti medumi. Skanaus.
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1 valgomasis šaukštas medaus
2 vienetai obuolių (saldūs)
4 vienetai kiaušinių
250 mililitrų grietinėlės
400 mililitrų kondensuoto pieno (nesaldintas)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Puode sumaišykite cukrų, sutirštintą (nesaldintą) pieną ir medų. Uždėkite puodą ant ugnies ir šildykite, kol cukrus ištirps (neleiskite užvirti). Išplakite kiaušinius ir, smarkiai maišant, įmaišykite į karštą pieno masę. Tuomet, įnirtingai maišant, pakaitinkite viską dar apie 5 min. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti. Išpjaukite obuolių sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais (galite obuolių ir nelupti, jei norite). Į ataušusią masę įmaišykite grietinėlę, vanilinį cukrų bei obuolių gabalėlius. Viską supilkite į šalčiui atsparų indą, uždenkite ir padėkit nakčiai į šaldymo kamerą. Kitą dieną mėgaukitės gardžiaisiais ledais. Prieš patiekiant, ledus dar galima palaistyti medumi. Skanaus.