Supilame kapotus lazdyno riešutus į kepimo skardą ir kartkartėmis pamaišant paskrudiname apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje. Paskrudintus riešutus paliekame atvėsti. Dideliame dubenyje su elektriniu mikseriu, vidutiniu greičiu, arba su šaukštu išmaišome cukrų, sviestą, migdolų ekstraktą, vanilę ir kiaušinius. Sudedame miltus, kepimo miltelius, skrudintus lazdyno riešutus, viską paminkome ir galiausiai baigiame minkyti ant miltais pabarstyto stalo. Tešlą storai pakočiojame ir išpjauname norimos formos biskvitukus. Kepame apie 25 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol biskvitukai gražiai paruduoja. Patiekiame atvėsusius. Skanaus.
Autorius: Greta
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė lazdyno reišutų (kapoti)
1 arbatinis šaukštelis migdolų (ekstraktas)
1 arbatinis šaukštelis vanilės
2 vienetai kiaušinių
3.5 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės sviesto (minkštas)
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilame kapotus lazdyno riešutus į kepimo skardą ir kartkartėmis pamaišant paskrudiname apie 10 min. 175 laipsnių temperatūroje. Paskrudintus riešutus paliekame atvėsti. Dideliame dubenyje su elektriniu mikseriu, vidutiniu greičiu, arba su šaukštu išmaišome cukrų, sviestą, migdolų ekstraktą, vanilę ir kiaušinius. Sudedame miltus, kepimo miltelius, skrudintus lazdyno riešutus, viską paminkome ir galiausiai baigiame minkyti ant miltais pabarstyto stalo. Tešlą storai pakočiojame ir išpjauname norimos formos biskvitukus. Kepame apie 25 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol biskvitukai gražiai paruduoja. Patiekiame atvėsusius. Skanaus.