Keptuvėje pakepinti faršą, smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką, įberti druskos, pipirų, rozmarino. Kai faršas paruduos- supilti skardinę pomidorų, juos sumaigyti (galima įpilti ir taurę raudono vyno), viską troškinti kol sumažės skysčio. Kitoje keptuvėje ar puode išlydyti sviestą, po to supilti miltus, pakepinti kol paruduos, įberti druskos, muskato, po truputį pilti pieną ir maišyti kad nebūtų gumulėlių, pakaitinti kad truputį sutirštėtų. Kepimo formą patepti sviestu, dėti makaronų lakštus (nevirtus), ant jo pilti faršo-išlyginti, dėti plonai supjaustytą sūrį, ant viršaus užpilti padažo, ir vėl dėti makaronus ir t.t., gaunasi 3-4 tokie sluoksniai, viršutinis sluoksnis- makaronų lakštai, sūris ir padažas. Formą uždengiame folija, dedame jau į įkaitintą orkaitę 180C, kepame 40min. Skanaus.
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek muskato
400 gramų pomidorų pastos (konservuoti be odelių)
šiek tiek rozmarino
1 vienetas svogūnų
500 gramų jautienos faršo
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
0.5 litro pieno
400 gramų makaronų (lakštiniai)
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
100 gramų mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Keptuvėje pakepinti faršą, smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką, įberti druskos, pipirų, rozmarino. Kai faršas paruduos- supilti skardinę pomidorų, juos sumaigyti (galima įpilti ir taurę raudono vyno), viską troškinti kol sumažės skysčio. Kitoje keptuvėje ar puode išlydyti sviestą, po to supilti miltus, pakepinti kol paruduos, įberti druskos, muskato, po truputį pilti pieną ir maišyti kad nebūtų gumulėlių, pakaitinti kad truputį sutirštėtų. Kepimo formą patepti sviestu, dėti makaronų lakštus (nevirtus), ant jo pilti faršo-išlyginti, dėti plonai supjaustytą sūrį, ant viršaus užpilti padažo, ir vėl dėti makaronus ir t.t., gaunasi 3-4 tokie sluoksniai, viršutinis sluoksnis- makaronų lakštai, sūris ir padažas. Formą uždengiame folija, dedame jau į įkaitintą orkaitę 180C, kepame 40min. Skanaus.