• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų lazanijos lakštų ((lakštai))
  • 50 gramų sviesto
  • 100 gramų salierų ( šaknys)
  • 500 gramų jautienos (faršas)
  • 500 gramų kiaulienos (faršas)
  • 1 vienetas jautienos faršo
  • 3 skiltelės česnakų
  • 1 galva svogūnų
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 1 stiklinė padažo (BEŠAMELIO)
  • 100 gramų sūris (DŽIUGAS)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • Padažui:
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai miltai
  • 250 mililitrų pieno (arba grietinėlė)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio muskato
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų lazanijos lakštų ((lakštai))
  • 50 gramų sviesto
  • 100 gramų salierų ( šaknys)
  • 500 gramų jautienos (faršas)
  • 500 gramų kiaulienos (faršas)
  • 1 vienetas jautienos faršo
  • 3 skiltelės česnakų
  • 1 galva svogūnų
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 1 stiklinė padažo (BEŠAMELIO)
  • 100 gramų sūris (DŽIUGAS)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai
  • Padažui:
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai miltai
  • 250 mililitrų pieno (arba grietinėlė)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio muskato
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lazanijos lakštus išvirkite. Pagaminkite įdarą: lydytame svieste apkepant faršą, tarkuotą saliero šaknį, supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Įpilkite raudono vyno, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami sudėkite pomidorus.
    Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
  2. Bešamel padažas:
    Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų