Nuo lašišos nudiriam odą, ją perpjaunam pusiau, iškaulinam. Kiekvieną pusę perpjaunam pusiau ir horizontaliai, kad iš 1 pusės gautųsi 4 riekelės. Pasūdome, paprieskoniuojame ir palaikome pusvalandį. Kiekvieną gabaliuką lengvai pamušame (mušu aš per plėvelę). Į išvirtus ryžius sudedame smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišome ir, padarę pailgą kukulaitį, dedame ant išmušto lašišos gabaliuko. Susukame lyg darytumėm kijevo kotletą. Viską pavoliojame džiūvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje, ir vėl džiūvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir gražiai iš visų pusių apkepame. Skanaus.
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
šiek tiek ryžių (virti, 1-1,5)
1 vienetas svogūnų (nedidelis)
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas lašišų (vidutinio dydžio)
1.5 stiklinės džiūvesėlių (arba miltai)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek prieskonių (žuvies)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuo lašišos nudiriam odą, ją perpjaunam pusiau, iškaulinam. Kiekvieną pusę perpjaunam pusiau ir horizontaliai, kad iš 1 pusės gautųsi 4 riekelės. Pasūdome, paprieskoniuojame ir palaikome pusvalandį. Kiekvieną gabaliuką lengvai pamušame (mušu aš per plėvelę). Į išvirtus ryžius sudedame smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišome ir, padarę pailgą kukulaitį, dedame ant išmušto lašišos gabaliuko. Susukame lyg darytumėm kijevo kotletą. Viską pavoliojame džiūvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje, ir vėl džiūvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir gražiai iš visų pusių apkepame. Skanaus.