INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 200 gramų lašišų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Suprantama geriau būtų jūroje pagauta lašiša, o ne parduotuvėje pirkta norvegų auginta, na, bet kokia bebūtų lašiša, atpjaukite 200g pjausnį, nulupkite odą, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite keptuvėje po 5-7 minutes iš abiejų pusių (gaminant daug porcijų, sudėkite jas skardon, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, sandariai uždenkite folija ir kepkite konvencinėje krosnyje 180º C temperatūroje 15-20 minučių).
Padažui sutrinkite blenderiu (trintuvu - jų dabar pilnos parduotuvės) 20g smulkiai supjaustytų rūgštynių su 50g grietinėlės (pageidautina tikros, o ne parduotuvinės erzcgrietinėlės), kiaušinio tryniu. Prikaistuvyje arba keptuvėje įkaitinkite 15g tikro naminio sviesto, supilkite rūgštynių plakinį ir, maišant, užvirinkite, stebėkite, kad nesutrauktų, nepamirškite pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Lėkštėn supilkite rūgštynių padažą, gražiai įdėkite lašišos kepsnį. Patiekite su garintais ankštiniais žirneliais, galima pridėti keletą šviežių bulvyčių, garintą brokolį ir neparprastai gardu, ir skaniai gražu pažiūrėti.
Autorius: Vincentas Sakas