Nuo 3 citrinų nulupti plonomis juostelėmis žievę, užpilti brendžiu ir palikti marinuotis 6 val. Lašišos filė šiek tiek padaužyti, pasūdyti, papipirinti. Tada ant filiukų sudėti šparagines pupeles ir kukurūzus. Susukti, jei reikia sutvirtinti pagaliukais. Žuvies ruletus sudėti į riebalais pateptą kepimo indą ir kepti orkaitėje apie 25 min. Iškeptą žuvį laikyti šiltai. Brendį su žievelėmis suplakti su alyvuogių aliejumi, pasūdyti, papipirinti. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, suplėšyti salotų lapus, sumaišyti ir užpilti brendžio padažu. Sudėti žuvies ruletus į lėkštę, šalia įdėti salotų su brendžio padažu, papuošti žalumynais.
Autorius: Loreta
INGREDIENTAI:
3 vienetai citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
100 gramų kukurūzų (konservuoti)
2 vienetai pomidorų pastos
100 gramų salotų
8 vienetai lašišų (filė)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
250 gramų brendžio
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
šiek tiek žalumynų
100 gramų sparaginių pupelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuo 3 citrinų nulupti plonomis juostelėmis žievę, užpilti brendžiu ir palikti marinuotis 6 val. Lašišos filė šiek tiek padaužyti, pasūdyti, papipirinti. Tada ant filiukų sudėti šparagines pupeles ir kukurūzus. Susukti, jei reikia sutvirtinti pagaliukais. Žuvies ruletus sudėti į riebalais pateptą kepimo indą ir kepti orkaitėje apie 25 min. Iškeptą žuvį laikyti šiltai. Brendį su žievelėmis suplakti su alyvuogių aliejumi, pasūdyti, papipirinti. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, suplėšyti salotų lapus, sumaišyti ir užpilti brendžio padažu. Sudėti žuvies ruletus į lėkštę, šalia įdėti salotų su brendžio padažu, papuošti žalumynais.