Kukurūzus truputį patrinti trintuve. Virtą vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su kukurūzais. Įpilti 3-4 šaukštus aliejaus. Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Pieną sumaišyti su vandeniu, tryniu, 1 šaukštu aliejaus - viską suplakti. Po to suplaktą masę supilti į miltus ir išmaišyti iki grietinės tirštumo. Vėliau sudėti vištieną su kukurūzais, pabarstyti druskos ir prieskonių, išmaišyti. Kiaušinio baltymą suplakti su mikseriu iki putų ir taip pat atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą kabinti su šaukštu ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepti paplotėlius, kol šie paruduos.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
100 gramų vištos filė (virta)
1 vienetas kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
75 mililitrai pieno
200 gramų konservuotų kukurūzų
75 mililitrai vandens
šiek tiek druskos
5 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kukurūzus truputį patrinti trintuve. Virtą vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su kukurūzais. Įpilti 3-4 šaukštus aliejaus. Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Pieną sumaišyti su vandeniu, tryniu, 1 šaukštu aliejaus - viską suplakti. Po to suplaktą masę supilti į miltus ir išmaišyti iki grietinės tirštumo. Vėliau sudėti vištieną su kukurūzais, pabarstyti druskos ir prieskonių, išmaišyti. Kiaušinio baltymą suplakti su mikseriu iki putų ir taip pat atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą kabinti su šaukštu ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepti paplotėlius, kol šie paruduos.