Svogūnus ir krekerius sutriname iki vientisos masės. Gautą svogūnų ir krekerių masę sumaišome su kiauliena, kiaušiniu, majonezu, pomidorų padažu bei druska ir pipirais. Atskirai sumaišome kambario temperatūros sviestą ir smulkintas petražoles bei krapus. Iš mėsos masės formuojame nedidelius blynelius, dedame į vidurį šaukštelį žolelių ir sviesto įdaro ir suformuojame kukuliukus. Kukuliukus sudedame į aliejumi pateptą kepimo formą ir kepame apie 25-30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekiame su bulvėmis ir daržovėmis. Skanaus.
Autorius: Urtė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 sauja krapų
1 sauja petražolių
1 vienetas svogūnų
700 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas majonezo
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 saujos krekerių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūnus ir krekerius sutriname iki vientisos masės. Gautą svogūnų ir krekerių masę sumaišome su kiauliena, kiaušiniu, majonezu, pomidorų padažu bei druska ir pipirais. Atskirai sumaišome kambario temperatūros sviestą ir smulkintas petražoles bei krapus. Iš mėsos masės formuojame nedidelius blynelius, dedame į vidurį šaukštelį žolelių ir sviesto įdaro ir suformuojame kukuliukus. Kukuliukus sudedame į aliejumi pateptą kepimo formą ir kepame apie 25-30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekiame su bulvėmis ir daržovėmis. Skanaus.