Išvalytas, nuskustas bulves sutarkuojame. Į masę dedame druskos, pakepintų svogūnų, gazuoto mineralinio. Masę sudedame į skardą pateptą aliejumi. Kepame 45 min. Po to iš lašinukų padarome bures. Taip lašinukai tirpdami suteikia patiekalui įpatingą skonį. Susmaigstome ir dar 15 min. į orkaitę. Skanaus.
Autorius: Rimantas
INGREDIENTAI:
3 kilogramai bulvių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek kiaulės lašinių (sūdyti)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
3 stiklinės mineralinio vandens (gazuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvalytas, nuskustas bulves sutarkuojame. Į masę dedame druskos, pakepintų svogūnų, gazuoto mineralinio. Masę sudedame į skardą pateptą aliejumi. Kepame 45 min. Po to iš lašinukų padarome bures. Taip lašinukai tirpdami suteikia patiekalui įpatingą skonį. Susmaigstome ir dar 15 min. į orkaitę. Skanaus.