Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei rūkytos dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę šilto pieno. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio kūgelio norite: jei norite kietesnio - reikia pilti mažiau pieno ir įdėti daugiau miltų, jei patinka skystesnis kūgelis - įpilkite daugiau pieno ir mažiau berkite miltų, arba iš viso jų neberkite. Aš supyliau visą stiklinę pieno ir įdėjau kokius 5-7 šaukštus miltų. Viską sumaišiau ir sudėjau į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kugelis yra iškepes.
Autorius: Liubaska
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo bulvių (tarkuotos)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
100 gramų kiaulienos kumpio (arba rūkyta dešra)
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei rūkytos dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę šilto pieno. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio kūgelio norite: jei norite kietesnio - reikia pilti mažiau pieno ir įdėti daugiau miltų, jei patinka skystesnis kūgelis - įpilkite daugiau pieno ir mažiau berkite miltų, arba iš viso jų neberkite. Aš supyliau visą stiklinę pieno ir įdėjau kokius 5-7 šaukštus miltų. Viską sumaišiau ir sudėjau į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kugelis yra iškepes.