Bulves sutarkuojame (ne bulvine ir ne burokine tarka, o tokia per vidurį). Smulkiai pjaustytą svogūną bei šoninę šiek tiek pakepiname ir sudedame į sutarkuotas bulves. Įmušame kiaušinį ir beriame Vegeta Natur universalius prieskonius. Į čenakines dedame gabaliuką sviesto ir pašildome orkaitėje, kol ištirps. Sudedame į čenakines bulvių masę, bet iki viršaus nekrauti, nes pakils. Kepame vidutinio karštumo (180 laipsnių temperatūros) orkaitėje iki 1 valandos (kepimo laikas priklauso nuo čenakinių dydžio). Iškepus valgome su grietine ar kitu mėgstamu padažu. Skanaus.
Autorius: Asta
INGREDIENTAI:
8 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
100 gramų kiaulės šoninės
2 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek prieskonių (Vegeta Natur)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves sutarkuojame (ne bulvine ir ne burokine tarka, o tokia per vidurį). Smulkiai pjaustytą svogūną bei šoninę šiek tiek pakepiname ir sudedame į sutarkuotas bulves. Įmušame kiaušinį ir beriame Vegeta Natur universalius prieskonius. Į čenakines dedame gabaliuką sviesto ir pašildome orkaitėje, kol ištirps. Sudedame į čenakines bulvių masę, bet iki viršaus nekrauti, nes pakils. Kepame vidutinio karštumo (180 laipsnių temperatūros) orkaitėje iki 1 valandos (kepimo laikas priklauso nuo čenakinių dydžio). Iškepus valgome su grietine ar kitu mėgstamu padažu. Skanaus.