• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 150 gramų pieno (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto (tirpintas)
  • 25 gramai mielių
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reiks:

    750 gr. slyvų
    750 gr. kriaušių
    3 valg. š.citrinos sulčių
    4 kiaušinių tryniai
    100 gr. cukraus
    250 gr.grietinės (30 – 40 % )
    150 gr. kokoso drožlių

    Pabarstams reiks:

    175 gr. sviesto
    250 gr. miltų
    150 gr. cukraus

    Tešlai – mieles išleisti pašildytame piene (iki 30 laipsnių šilumos, ne daugiau). Sumaišyti miltus, vanilinį cukrų, druską, tirpintą sviestą ir kiaušinį ištrinta su cukrum su išleistom mielėm ir užminkyti tešlą. Pridengti ir pastatyti šiltai, kad pakiltų, maždaug 45 –50 min.

    Įdarui – iš slyvų išimti kauliukus, iš kriaušių sėkladėžes ir viską supjaustyti skyltelėmis , o kriaušes dar apšlakstyti citrinos sultimis. Trynius išplakti su cukrumi iki standžių putų , įmaišyti grietinę ir kokoso drožles.

    Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Pakilusią tešlą, pabarščius miltų ant lentos, dar kartą išminkyti. Iškočioti tešlą pagal turimos kepimo skardos dydį. Skardą iškloti kepimo popierium arba ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Įkloti iškočiotą tešlą į skardą ir ant viršaus lygiai paskleisti masę , kurią pagaminome iš kiaušinių trynių, cukraus,grietinės, kokoso drožlių. Dabar ant viršaus dedame vaisius, galima dėti kaip norit, bet gražiai atrodo sudėti kaip šachmatų lenta.

    Pabarstams – sviestą ištirpinti ir greitai sumaišyti su cukrumi ir miltais į trupinius. Juos suberti į tarpus tarp vaisių.

    Kepti orkaitės vidurinėje lentynoje apie 45 –50 min.
    Skanaus.

Autorius: Joana

INGREDIENTAI:

  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 150 gramų pieno (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto (tirpintas)
  • 25 gramai mielių
  • 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui reiks:

    750 gr. slyvų
    750 gr. kriaušių
    3 valg. š.citrinos sulčių
    4 kiaušinių tryniai
    100 gr. cukraus
    250 gr.grietinės (30 – 40 % )
    150 gr. kokoso drožlių

    Pabarstams reiks:

    175 gr. sviesto
    250 gr. miltų
    150 gr. cukraus

    Tešlai – mieles išleisti pašildytame piene (iki 30 laipsnių šilumos, ne daugiau). Sumaišyti miltus, vanilinį cukrų, druską, tirpintą sviestą ir kiaušinį ištrinta su cukrum su išleistom mielėm ir užminkyti tešlą. Pridengti ir pastatyti šiltai, kad pakiltų, maždaug 45 –50 min.

    Įdarui – iš slyvų išimti kauliukus, iš kriaušių sėkladėžes ir viską supjaustyti skyltelėmis , o kriaušes dar apšlakstyti citrinos sultimis. Trynius išplakti su cukrumi iki standžių putų , įmaišyti grietinę ir kokoso drožles.

    Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Pakilusią tešlą, pabarščius miltų ant lentos, dar kartą išminkyti. Iškočioti tešlą pagal turimos kepimo skardos dydį. Skardą iškloti kepimo popierium arba ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Įkloti iškočiotą tešlą į skardą ir ant viršaus lygiai paskleisti masę , kurią pagaminome iš kiaušinių trynių, cukraus,grietinės, kokoso drožlių. Dabar ant viršaus dedame vaisius, galima dėti kaip norit, bet gražiai atrodo sudėti kaip šachmatų lenta.

    Pabarstams – sviestą ištirpinti ir greitai sumaišyti su cukrumi ir miltais į trupinius. Juos suberti į tarpus tarp vaisių.

    Kepti orkaitės vidurinėje lentynoje apie 45 –50 min.
    Skanaus.

Autorius: Joana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų