750 gr. slyvų 750 gr. kriaušių 3 valg. š.citrinos sulčių 4 kiaušinių tryniai 100 gr. cukraus 250 gr.grietinės (30 – 40 % ) 150 gr. kokoso drožlių
Pabarstams reiks:
175 gr. sviesto 250 gr. miltų 150 gr. cukraus
Tešlai – mieles išleisti pašildytame piene (iki 30 laipsnių šilumos, ne daugiau). Sumaišyti miltus, vanilinį cukrų, druską, tirpintą sviestą ir kiaušinį ištrinta su cukrum su išleistom mielėm ir užminkyti tešlą. Pridengti ir pastatyti šiltai, kad pakiltų, maždaug 45 –50 min.
Įdarui – iš slyvų išimti kauliukus, iš kriaušių sėkladėžes ir viską supjaustyti skyltelėmis , o kriaušes dar apšlakstyti citrinos sultimis. Trynius išplakti su cukrumi iki standžių putų , įmaišyti grietinę ir kokoso drožles.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Pakilusią tešlą, pabarščius miltų ant lentos, dar kartą išminkyti. Iškočioti tešlą pagal turimos kepimo skardos dydį. Skardą iškloti kepimo popierium arba ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Įkloti iškočiotą tešlą į skardą ir ant viršaus lygiai paskleisti masę , kurią pagaminome iš kiaušinių trynių, cukraus,grietinės, kokoso drožlių. Dabar ant viršaus dedame vaisius, galima dėti kaip norit, bet gražiai atrodo sudėti kaip šachmatų lenta.
Pabarstams – sviestą ištirpinti ir greitai sumaišyti su cukrumi ir miltais į trupinius. Juos suberti į tarpus tarp vaisių.
Kepti orkaitės vidurinėje lentynoje apie 45 –50 min. Skanaus.
Autorius: Joana
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
150 gramų pieno (šiltas)
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto (tirpintas)
25 gramai mielių
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui reiks:
750 gr. slyvų 750 gr. kriaušių 3 valg. š.citrinos sulčių 4 kiaušinių tryniai 100 gr. cukraus 250 gr.grietinės (30 – 40 % ) 150 gr. kokoso drožlių
Pabarstams reiks:
175 gr. sviesto 250 gr. miltų 150 gr. cukraus
Tešlai – mieles išleisti pašildytame piene (iki 30 laipsnių šilumos, ne daugiau). Sumaišyti miltus, vanilinį cukrų, druską, tirpintą sviestą ir kiaušinį ištrinta su cukrum su išleistom mielėm ir užminkyti tešlą. Pridengti ir pastatyti šiltai, kad pakiltų, maždaug 45 –50 min.
Įdarui – iš slyvų išimti kauliukus, iš kriaušių sėkladėžes ir viską supjaustyti skyltelėmis , o kriaušes dar apšlakstyti citrinos sultimis. Trynius išplakti su cukrumi iki standžių putų , įmaišyti grietinę ir kokoso drožles.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Pakilusią tešlą, pabarščius miltų ant lentos, dar kartą išminkyti. Iškočioti tešlą pagal turimos kepimo skardos dydį. Skardą iškloti kepimo popierium arba ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Įkloti iškočiotą tešlą į skardą ir ant viršaus lygiai paskleisti masę , kurią pagaminome iš kiaušinių trynių, cukraus,grietinės, kokoso drožlių. Dabar ant viršaus dedame vaisius, galima dėti kaip norit, bet gražiai atrodo sudėti kaip šachmatų lenta.
Pabarstams – sviestą ištirpinti ir greitai sumaišyti su cukrumi ir miltais į trupinius. Juos suberti į tarpus tarp vaisių.
Kepti orkaitės vidurinėje lentynoje apie 45 –50 min. Skanaus.