Margariną, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę išsukame iki vientisos masės. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir suberiame į margarino masę. Du trečdalius tešlos supilame į riebalais išteptą kepimo formą. Kriaušes nulupame, pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais. Ant tešlos beriame sluoksnį kriaušių kubelių ir lengvai juos įspaudžiame. Ant kriaušių suberiame bruknes. Ant viršaus supilame likusią tešlą taip, kad tarpuose matytųsi uogos. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, 40 – 60 min. Skanaus!
Autorius: Ieva
INGREDIENTAI:
2 stiklinės bruknių
200 gramų cukraus
5 vienetai kriaušių
200 gramų margarino
3 vienetai kiaušinių
600 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margariną, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę išsukame iki vientisos masės. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir suberiame į margarino masę. Du trečdalius tešlos supilame į riebalais išteptą kepimo formą. Kriaušes nulupame, pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais. Ant tešlos beriame sluoksnį kriaušių kubelių ir lengvai juos įspaudžiame. Ant kriaušių suberiame bruknes. Ant viršaus supilame likusią tešlą taip, kad tarpuose matytųsi uogos. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, 40 – 60 min. Skanaus!