1 arbatinis šaukštelis mangų (ir kario miltelių mišinys)
8 vienetai slyvų (džiovintos)
1 vienetas kiaušinių (trynys)
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek džiūvesėlių (paniravimui)
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
50 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
300 gramų vištos faršo
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (džiovintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Tai priklauso nuo mėsos šlapumo laipsnio. Tuomet pasidarome įdarą: vaisius susmulkinti su peiliu, sūrį galima taip pat supjaustyti arba tarkuoti. Viską sumaišyti su pomidorų padažu. Iš vištienos masės daryti kotletukus ir į vidų dėti po šaukštelį (galima ir daugiau) įdaro, gražiai užapvalinti ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti ant žemos temperatūros įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Galima patiekti su bruknių uogienės ir vyno padažu.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
5 vienetai abrikosų (džiovinti)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas krakmolo
1 arbatinis šaukštelis mangų (ir kario miltelių mišinys)
8 vienetai slyvų (džiovintos)
1 vienetas kiaušinių (trynys)
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek džiūvesėlių (paniravimui)
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
50 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
300 gramų vištos faršo
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (džiovintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Tai priklauso nuo mėsos šlapumo laipsnio. Tuomet pasidarome įdarą: vaisius susmulkinti su peiliu, sūrį galima taip pat supjaustyti arba tarkuoti. Viską sumaišyti su pomidorų padažu. Iš vištienos masės daryti kotletukus ir į vidų dėti po šaukštelį (galima ir daugiau) įdaro, gražiai užapvalinti ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti ant žemos temperatūros įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Galima patiekti su bruknių uogienės ir vyno padažu.