Veršiuko smegenis išplauti, nuimti plėveles, užpilti verdančiu vandeniu su 2 šaukštais acto ir pavirti 5 min. Išvirtas smegenis sutrinti su šakute iki košytės konsistencijos. Dar šiltas bulves nulupti, sutrinti, sumaišyti su smegenimis, kiaušiniais, druska, pipirais ir sviestu. Suformuoti kotletukus, apvolioti juos miltuose ir iškepti.
Autorius: Marius
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (virtos su lupenomis)
500 gramų veršienos (smegenys)
2 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek acto
1.5 valgomojo šaukšto sviesto
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Veršiuko smegenis išplauti, nuimti plėveles, užpilti verdančiu vandeniu su 2 šaukštais acto ir pavirti 5 min. Išvirtas smegenis sutrinti su šakute iki košytės konsistencijos. Dar šiltas bulves nulupti, sutrinti, sumaišyti su smegenimis, kiaušiniais, druska, pipirais ir sviestu. Suformuoti kotletukus, apvolioti juos miltuose ir iškepti.