Į šiltą pieną įmaišome mieles. Įmaišome 100 g miltų ir palaikome uždengę rankšluosčiu 20 minučių. Po to įmaišome ištirpintą ir atvėsusį sviestą, kiaušinius ir druską. Įminkome likusius miltus. Uždengiame ir paliekame 30 minučių, kad pakiltų. Išminkyti ir vėl leisti pakilti. Susmulkiname svogūnus, kopūstus. Pakepiname svogūnus (2 min.), sudedame kopūstus ir ir įpylus 1 puodelį vandens troškinti apie 20-30 minučių. Į atvėsusius kopūstus įmaišome kiaušinių plakinį ir prieskonius. Tešlą padalinam į dvi dalis. Abi gerai iškočiojame. Vieną dalį tešlos tiesiame į kepimo formą, sudedame kopūstų įdarą ir ant viršaus užtiesiame antrąjį tešlos lapą. Viršuje įpjauname. Kepame 30-35 minutes 180° C orkaitėje.
Autorius: Kazimiera
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
1 kilogramas kopūstų (įdarui)
150 gramų svogūnų (įdarui)
2 vienetai kiaušinių (įdarui)
2 vienetai kiaušinių (tešlai)
500 gramų kvietinių miltų (tešlai)
200 mililitrų pieno (tešlai)
šiek tiek druskos (įdarui)
šiek tiek druskos (tešlai)
šiek tiek aliejaus (įdarui)
100 gramų sviesto (tešlai)
7 gramai mielių (sausos, tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į šiltą pieną įmaišome mieles. Įmaišome 100 g miltų ir palaikome uždengę rankšluosčiu 20 minučių. Po to įmaišome ištirpintą ir atvėsusį sviestą, kiaušinius ir druską. Įminkome likusius miltus. Uždengiame ir paliekame 30 minučių, kad pakiltų. Išminkyti ir vėl leisti pakilti. Susmulkiname svogūnus, kopūstus. Pakepiname svogūnus (2 min.), sudedame kopūstus ir ir įpylus 1 puodelį vandens troškinti apie 20-30 minučių. Į atvėsusius kopūstus įmaišome kiaušinių plakinį ir prieskonius. Tešlą padalinam į dvi dalis. Abi gerai iškočiojame. Vieną dalį tešlos tiesiame į kepimo formą, sudedame kopūstų įdarą ir ant viršaus užtiesiame antrąjį tešlos lapą. Viršuje įpjauname. Kepame 30-35 minutes 180° C orkaitėje.