300 gramų pomidorų pastos (konservuoti, savo sultyse)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
0.5 arbatinio šaukštelio pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Česnakus išspausti, sumaišyti su pomidorais, supilti alyvuogių aliejų ir suberti džiovintą baziliką. Viską sudėti į keptuvę ir troškinti apie 15 min. ant silpnos ugnies. Tada sudėti pomidorų pastą, pasūdyti ir dar patroškinti 2-3 min. Atvėsinti. Šis padažas dažniausiai naudojamas picoms gardinti, tačiau skanu ir su kitais patiekalais.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas bazilikų (džiovintas)
2 česnakų
300 gramų pomidorų pastos (konservuoti, savo sultyse)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
0.5 arbatinio šaukštelio pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Česnakus išspausti, sumaišyti su pomidorais, supilti alyvuogių aliejų ir suberti džiovintą baziliką. Viską sudėti į keptuvę ir troškinti apie 15 min. ant silpnos ugnies. Tada sudėti pomidorų pastą, pasūdyti ir dar patroškinti 2-3 min. Atvėsinti. Šis padažas dažniausiai naudojamas picoms gardinti, tačiau skanu ir su kitais patiekalais.