Rūgštynių kotelius nupjaukite, o stambiai supjaustytus lapus sudėkite į stiklainius. Užpilkite virintu vandeniu su druska. Stebėkite, kad vanduo pasiskirstytų visame stiklainyje, jei yra oro - pakratykite. Tuomet uždėkite dangtelius, bet neužsukite. Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių. Tuomet užsukite dangtelius, apverskite ir leiskite ataušti. Ataušus sudėti šaltai, kur šios rūgštynės išsilaikys visą žiemą. Skanaus.
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
500 gramų rūgštynių
500 gramų vandens
1 valgomasis šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Rūgštynių kotelius nupjaukite, o stambiai supjaustytus lapus sudėkite į stiklainius. Užpilkite virintu vandeniu su druska. Stebėkite, kad vanduo pasiskirstytų visame stiklainyje, jei yra oro - pakratykite. Tuomet uždėkite dangtelius, bet neužsukite. Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių. Tuomet užsukite dangtelius, apverskite ir leiskite ataušti. Ataušus sudėti šaltai, kur šios rūgštynės išsilaikys visą žiemą. Skanaus.