1 ir 1/5 kilogramo pupelių (šviežios, ne džiovintos)
3 vienetai svogūnų
1 arbatinis šaukštelis acto (70%)
3 arbatiniai šaukšteliai druskos
0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir išvirti. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje, kol suminkštės. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti, išvirti su druska ir sutrinti su trintuve. Į pomidorų masę sudėti pupeles, svogūnus, prieskonius ir smulkiai sutraiškytus lauro lapus. Užvirinti, supilti actą ir greitai karštą masę supilstyti į stiklainius. Užsukti.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
5 vienetai laurų lapų
1 kilogramas pomidorų pastos
1 ir 1/5 kilogramo pupelių (šviežios, ne džiovintos)
3 vienetai svogūnų
1 arbatinis šaukštelis acto (70%)
3 arbatiniai šaukšteliai druskos
0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir išvirti. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje, kol suminkštės. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti, išvirti su druska ir sutrinti su trintuve. Į pomidorų masę sudėti pupeles, svogūnus, prieskonius ir smulkiai sutraiškytus lauro lapus. Užvirinti, supilti actą ir greitai karštą masę supilstyti į stiklainius. Užsukti.