INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 vienetas gvazdikėlių
- šiek tiek krapų
- šiek tiek petražolių
- 1 kilogramas pomidorų pastos
- 2 litrai vandens
- 4 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prinokusius pomidorus nuplaukite virintu vandeniu, sudėkite į trilitrinį (arba į kitokius, kaip patogiau) stiklainį. Išvirkite marinatą iš nubrauktų šaukštų druskos, vandens, cukraus, prieskonių. Marinatą užpilkite ant pomidorų, kad juos visus apsemtų. Uždenkite dangteliu ir palaikykite taip 15 min. Tuomet marinatą nupilkite, vėl užvirinkite, vėl užpilkite pomidorus ir užsukite su pavirintais dangteliais. Stiklainį apverskite ir leiskite ataušti.
REKLAMA