INGREDIENTAI:
- šiek tiek druskos
- šiek tiek sviesto (tinka margarinas arba aliejus)
- šiek tiek grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kepti galima baravykus, raudonviršius, kazlėkus, geltonuosius baravykus, rudmėses, voveraites. Švariai nuvalyti ir nuplauti grybai susmulkinami ir dedami įverdančius riebalus (gali būti margarinas, aliejus, ypač gerai sviestas). Neuždengtame puode verdama apie pusę valandos ant silpnos ugnies. Išgaravus vandeniui, grybai sudedami į švarius stiklainius ir ant viršaus užpilama 1 cm storumo augalinio aliejaus sluoksnis. Stiklainiai hermetiškai uždaromi ir statomi į šaltą patalpą (1-6 C). Jei bus laikomi kambario temperatūroje, stiklainiai valandą pakaitinami verdančiame vandenyje. Šiam konservavimo būdui reikėtų parinkti tamsaus stiklo stiklainius, nes šviesoje riebalai skyla. Grybai iš stiklainių, kurių dangteliai išsigaubę, maistui nevartojami.
REKLAMA