Baklažanus nulupti ir virti 10-15 min. pasūdytame vandenyje. Išvirtus (nepilnai) išimti ir atvėsinti. Atvėsusius baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti pipirais ir patroškinti keptuvėje, kol pilnai suminkštės. Česnakus sukapoti, pomidorus supjaustyti griežinėliais. Dėti į litrinius stiklainius tokia tvarka: baklažaną, česnaką ir pomidoro griežinėlį, ir t. t. Stiklainį užpildyti pilnai. Ant daržovių supilti likusį skystį nuo kepimo. Įdėti lauro lapą, kelis pipirų žirnelius ir įpilti 0,5 šaukštelio acto, uždengti, bet neužsukti dangtelių, ir sterilizuoti 25 min. Pasterizuotus stiklainius užsukti.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 kilogramas baklažanų
600 gramų česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų
1 kilogramas pomidorų pastos
šiek tiek acto
200 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažanus nulupti ir virti 10-15 min. pasūdytame vandenyje. Išvirtus (nepilnai) išimti ir atvėsinti. Atvėsusius baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti pipirais ir patroškinti keptuvėje, kol pilnai suminkštės. Česnakus sukapoti, pomidorus supjaustyti griežinėliais. Dėti į litrinius stiklainius tokia tvarka: baklažaną, česnaką ir pomidoro griežinėlį, ir t. t. Stiklainį užpildyti pilnai. Ant daržovių supilti likusį skystį nuo kepimo. Įdėti lauro lapą, kelis pipirų žirnelius ir įpilti 0,5 šaukštelio acto, uždengti, bet neužsukti dangtelių, ir sterilizuoti 25 min. Pasterizuotus stiklainius užsukti.