INGREDIENTAI:
- 10 vienetų juodųjų pipirų (grūdeliai)
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 4 valgomieji šaukštai peletrūno (smulkintas)
- 0.5 saujos petražolių
- 0.5 stiklinės ryžių
- 2 vienetai svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 6 stiklinės sultinio
- 350 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Avieną du kartus permalti. Įdėti 1 kiaušinį, smulkiai supjaustytą 1 svogūną, maltus pipirus, smulkintas petražoles ir pagal skonį druskos. Išmaišyti, padaryti nedidelius kukulius.
Sultinį su juodųjų pipirų grūdeliais užvirinti, sudėti mėsos kukulius, suberti perplautus ryžius, pakepintą smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą peletrūną. Virti, kol išvirs ryžiai.
1 kiaušinį gerai išmaišyti su keliais atvėsintais šaukštais sultinio. Supilti plona srovele nuolat maišant į sriubą, užvirinti, nukelti nuo ugnies.
REKLAMA