Kiaulienos faršą sumaišyti su 1 susmulkintu svogūnu, 1 kiaušiniu, druska, pipirais bei prieskoniais. Tešlą plonai iškočioti, išspausti apvalius blynelius, ant kiekvieno jų dėti po šaukštelį paruošto kiaulienos faršo ir suformuoti koldūnus. Soformuotus koldūnus padėti į šaldymo kamerą. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Atšaldytus koldūnus sudėti į kepimo formą. Keptuvėje apkepti 1 smulkintą svogūną ir smulkintą papriką. Pakepintas daržoves sudėti ant koldūnų. Išplakti 3 kiaušinius su trupučiu druskos grietine bei pienu ir užpilti ant koldūnų (labai svarbu, kad mišinys apsemtų koldūnus). Viršų apibarstyti baziliku, raudonėliu, citrinpipiriais, šiek tiek druskos bei džiocintais grybais ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas paprikų
2 vienetai svogūnų
200 gramų kiaulės faršo
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
šiek tiek grybų (džiovinti)
šiek tiek raudonėlių
350 gramų tešlos (koldūnams)
šiek tiek citrinpipirių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos faršą sumaišyti su 1 susmulkintu svogūnu, 1 kiaušiniu, druska, pipirais bei prieskoniais. Tešlą plonai iškočioti, išspausti apvalius blynelius, ant kiekvieno jų dėti po šaukštelį paruošto kiaulienos faršo ir suformuoti koldūnus. Soformuotus koldūnus padėti į šaldymo kamerą. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Atšaldytus koldūnus sudėti į kepimo formą. Keptuvėje apkepti 1 smulkintą svogūną ir smulkintą papriką. Pakepintas daržoves sudėti ant koldūnų. Išplakti 3 kiaušinius su trupučiu druskos grietine bei pienu ir užpilti ant koldūnų (labai svarbu, kad mišinys apsemtų koldūnus). Viršų apibarstyti baziliku, raudonėliu, citrinpipiriais, šiek tiek druskos bei džiocintais grybais ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanaus.