Tešlai sutarkuojame svogūną, sudedame 4 kiaušinių trynius, išmaišome, pilame miltus ir minkome tešlą (vandens naudoti nereikia). Tešlą minkyti reikia gana ilgai, kad būtų elastinga. Faršą sumaišome su 1 kiaušiniu džiūvėsėliais, druska bei kiaulienos prieskoniais. Tešlą labai plonai iškočiojame, supjaustome nedideliais kvadratėliais, suvilgome kraštus vandeniu (kad geriau suliptų ), uždedame nedidelius gabalėlius faršo ir formuojame koldūniukus. Sultinio kubelius dedame į vandenį, užviriname, sudedame koldūniukus ir verdame apie 7 minutes. Baigiant virti sudedame kapotus žalumynus. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek kalendrų (smulkinta)
šiek tiek krapų (smulkinti)
šiek tiek petražolių (smulkintos)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
1 stiklinė kvietinių miltų
šiek tiek džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
2 vienetai sultinio (kubeliai)
šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai sutarkuojame svogūną, sudedame 4 kiaušinių trynius, išmaišome, pilame miltus ir minkome tešlą (vandens naudoti nereikia). Tešlą minkyti reikia gana ilgai, kad būtų elastinga. Faršą sumaišome su 1 kiaušiniu džiūvėsėliais, druska bei kiaulienos prieskoniais. Tešlą labai plonai iškočiojame, supjaustome nedideliais kvadratėliais, suvilgome kraštus vandeniu (kad geriau suliptų ), uždedame nedidelius gabalėlius faršo ir formuojame koldūniukus. Sultinio kubelius dedame į vandenį, užviriname, sudedame koldūniukus ir verdame apie 7 minutes. Baigiant virti sudedame kapotus žalumynus. Skanaus.