Iš miltų, kiaušinių, šiek tiek vandens bei druskos užminkome koldūnų tešlą. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir apie 7 min. pakepiname jame smulkintą svogūną bei morką. Tuomet sudedame jautienos faršą, tarkuotą salierą, išspaustą česnaką, supilame vyną ir maišant kepiname apie 10-15 min. Tuomet viską sudedame į dubenį ir gerai išmaišome su druska, pipirais bei petražolėmis. Gauta mase įdarome iškočiotos tešlos blynelius ir suformuotus koldūnus verdame apie 15 min. Patiekiame su smulkintais svogūnų laiškais bei grietine. Skanaus!
Autorius: Renalda
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių (smulkintos)
60 gramų salierų
1 vienetas svogūnų
250 gramų jautienos faršo
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
4 valgomieji šaukštai baltojo vyno
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek grietinės
šiek tiek svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, kiaušinių, šiek tiek vandens bei druskos užminkome koldūnų tešlą. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir apie 7 min. pakepiname jame smulkintą svogūną bei morką. Tuomet sudedame jautienos faršą, tarkuotą salierą, išspaustą česnaką, supilame vyną ir maišant kepiname apie 10-15 min. Tuomet viską sudedame į dubenį ir gerai išmaišome su druska, pipirais bei petražolėmis. Gauta mase įdarome iškočiotos tešlos blynelius ir suformuotus koldūnus verdame apie 15 min. Patiekiame su smulkintais svogūnų laiškais bei grietine. Skanaus!