Pasukas šiek tiek pašildykite ir sumaišykite su soda bei druska. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Gautą tešlą iškočiokite ir išspauskite apskritus blynelius. Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir dėkite po šaukštelį mėlynių ant kiekvieno tešlos blynelio. Blynelius perlenkite ir užspauskite tešlos kraštelius. Dėkite koldūnus į verdantį pasūdytą (arba pasaldintą) vandenį ir virkite, kol visi koldūnai pakils į paviršių. Patiekite šiltus su sviestu, grietine bei šiek tiek cukraus. Skanaus.
Autorius: Milda
INGREDIENTAI:
80 gramų cukraus (+ truputį patiekimui)
450 gramų mėlinių
4 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek sviesto
šiek tiek grietinės
500 mililitrų pasukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasukas šiek tiek pašildykite ir sumaišykite su soda bei druska. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Gautą tešlą iškočiokite ir išspauskite apskritus blynelius. Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir dėkite po šaukštelį mėlynių ant kiekvieno tešlos blynelio. Blynelius perlenkite ir užspauskite tešlos kraštelius. Dėkite koldūnus į verdantį pasūdytą (arba pasaldintą) vandenį ir virkite, kol visi koldūnai pakils į paviršių. Patiekite šiltus su sviestu, grietine bei šiek tiek cukraus. Skanaus.