šiek tiek mairūnų (džiovintas arba šviežias, maltas)
1 vienetas svogūnų
150 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus (arba riebalai)
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šaukštas sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos faršą sumaišiau su jautienos arba kiaulienos riebalais, susmulkintu svogūnu, česnaku, sultiniu, druska, pipirais bei mairūnu. Iš kiaušinių, vandens, sviesto bei miltų užminkiau tešlą. Užminkytą tešlą iškočiojau, išspaudžiau apvalius blynelius ir įdariau jautiena. Viriau karštame pasūdytame vandenyje, kol visi koldūnai iškilo į paviršių ir patiekiau su sviestu. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek mairūnų (džiovintas arba šviežias, maltas)
1 vienetas svogūnų
150 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus (arba riebalai)
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šaukštas sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos faršą sumaišiau su jautienos arba kiaulienos riebalais, susmulkintu svogūnu, česnaku, sultiniu, druska, pipirais bei mairūnu. Iš kiaušinių, vandens, sviesto bei miltų užminkiau tešlą. Užminkytą tešlą iškočiojau, išspaudžiau apvalius blynelius ir įdariau jautiena. Viriau karštame pasūdytame vandenyje, kol visi koldūnai iškilo į paviršių ir patiekiau su sviestu. Skanaus.