100 gramų juodųjų serbentų (arba raudonieji/geltonieji)
200 gramų margarino
5 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų kokosų (drožlės)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Kambario temperatūros margariną išsukti iki purumo. Kai masė pasidarys vienalytė, berti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir maišyti, kol bus sudėti visi produktai ir tešlos tūris padidės dvigubai. Į tešlą suberti kokosų drožles ir gerai išmaišyti. Kepimo formą patepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais, sukrėsti dalį tešlos, pabarstyti uogomis, sukrėsti likusią tešlos dalį ir išlyginti paviršių. Pyragą 180 laipsnių orkaitėje kepti apie 40 min. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
100 gramų juodųjų serbentų (arba raudonieji/geltonieji)
200 gramų margarino
5 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų kokosų (drožlės)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Kambario temperatūros margariną išsukti iki purumo. Kai masė pasidarys vienalytė, berti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir maišyti, kol bus sudėti visi produktai ir tešlos tūris padidės dvigubai. Į tešlą suberti kokosų drožles ir gerai išmaišyti. Kepimo formą patepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais, sukrėsti dalį tešlos, pabarstyti uogomis, sukrėsti likusią tešlos dalį ir išlyginti paviršių. Pyragą 180 laipsnių orkaitėje kepti apie 40 min. Skanaus!