Įdarui: 200 g kokoso drožlių 100 g sviesto 2 šaukštai abrikosų džemo 0,5 stiklinės cukraus
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, sviestą ir viską sukapokite peiliu, kad gautųsi masė, primenanti duonos trupinius. Įmuškite kiaušinį, įdėkite truputį vanilės ir suminkykite tešlą į rutulį. Padėkite į šaldytuvą 30 min. Iškočiokite 0,7 cm storio lakštą, įdėkite į skardą, išteptą margarinu. Įdarui sviestą išplakite su cukrumi, įdėkite džemo ir kokosų drožles, išmaišykite. Įdarą išdėkite ant tešlos lakšto ir kepkite 25 min 250 temperatūros orkaitėje. Iškeptą paploti, atvėsinti, supjaustyti rombais ir papuošti tirpintu šokoladu. Gavosi laaaaaaaabai skaniai. Abrikosų džemo neturėjau, tai įdėjau mėlynių uogienės. Tai spalva nekokia. Į kokosą dar įdėjau truputį rūgštelės. Tikrai kepsiu dar. Šokoladu nepuošiau, nes ir taip skanu.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
70 gramų sviesto
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 200 g kokoso drožlių 100 g sviesto 2 šaukštai abrikosų džemo 0,5 stiklinės cukraus
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, sviestą ir viską sukapokite peiliu, kad gautųsi masė, primenanti duonos trupinius. Įmuškite kiaušinį, įdėkite truputį vanilės ir suminkykite tešlą į rutulį. Padėkite į šaldytuvą 30 min. Iškočiokite 0,7 cm storio lakštą, įdėkite į skardą, išteptą margarinu. Įdarui sviestą išplakite su cukrumi, įdėkite džemo ir kokosų drožles, išmaišykite. Įdarą išdėkite ant tešlos lakšto ir kepkite 25 min 250 temperatūros orkaitėje. Iškeptą paploti, atvėsinti, supjaustyti rombais ir papuošti tirpintu šokoladu. Gavosi laaaaaaaabai skaniai. Abrikosų džemo neturėjau, tai įdėjau mėlynių uogienės. Tai spalva nekokia. Į kokosą dar įdėjau truputį rūgštelės. Tikrai kepsiu dar. Šokoladu nepuošiau, nes ir taip skanu.