Gaminau pagal savo išmonę ir skonį. Galima keisti sudedamųjų dalių proporcijas, vis kitoks skonis bus. Pavadinimas kilo iš prisiminimo, jog mano tėvukas, jei kas skanu labai buvo, sakydavo: gardu, nors klebonui duok.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 300 gramų silkių filė (silpnai sūdytos)
- 80 gramų alyvuogių aliejaus (su bazilikais)
- 1 vienetas citrinų
- 1 vienetas svogūnų (didelių)
- 1 pundelis bazilikų
- 1 saujelė riešutų mišinys
- 3 valgomieji šaukštai balzaminis actas
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 0.5 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus
- 3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
- 3 žiupsneliai jūros druskos (su žolelėmis)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Saujelę riešutų susmulkinkite su žiupsneliu jūros druskos ir žolelių mišinio. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, žiupsneliu pipirų mišinio. Gautą masę supilkite į aliejaus, acto bei pusės citrinos sulčių mišinį, išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite svogūną, galima dar ir griežinėlį citrinos, kelias šakeles violetinio baziliko ir įmaišykite į padažą.
- Nuvarvintą silkės filė supjaustykite ir išdėliokite silkinės šonuose. Užliekite per vidurį labai aromatingu užpilu. Palaikykite bent per naktį vėsiai. Papuoškite ir su meile bei džiaugsmu patiekite.
REKLAMA