Nupjaunama kiškio priekinės kojos ir šonkauliai, paliekant nugarinę ir užpakalines kojas. Kiškis užpilamas marinatu (actas su vynu, druska, cukrus, lauras, pipirai) ir laikomas šaltoje vietoje 2 dienas. Išimta iš marinato mėsa apdžiovinama, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių, dedama į keptuvą, įpilama 1 stiklinė marinato ir kepama, nuolat palaistant, kol mėsa suminkštėja. Galima kepti ir ant žarijų, mėsą taip pat vis apšlakstant marinatu. Skanaus
Autorius: Odeta
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų
150 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
0.5 stiklinės acto
2 stiklinės raudonojo vyno
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
1 vienetas kiškienos (kiškis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nupjaunama kiškio priekinės kojos ir šonkauliai, paliekant nugarinę ir užpakalines kojas. Kiškis užpilamas marinatu (actas su vynu, druska, cukrus, lauras, pipirai) ir laikomas šaltoje vietoje 2 dienas. Išimta iš marinato mėsa apdžiovinama, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių, dedama į keptuvą, įpilama 1 stiklinė marinato ir kepama, nuolat palaistant, kol mėsa suminkštėja. Galima kepti ir ant žarijų, mėsą taip pat vis apšlakstant marinatu. Skanaus