INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
- 1 vienetas paprikų (žalioji)
- 150 gramų kvietinių miltų
- 300 gramų krevečių su kevalu (šaldytos, arba šviežios)
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- šiek tiek aliejaus (žemės riešutų, arba kukurūzų)
- šiek tiek baltųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuo atšildytų krevečių nuimkite kiautus, išskyrus nuo uodegėlių. Jei reikia, išimkite vidurius. Nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Krevečių nugarą keliose vietose skersai įpjaukite, bet neperpjaukite - tada kepant jos nesusiries. Įstrinkite druska ir pipirais. Papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.
Tešlai į dubenį išsijokite miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Pamažu pildami vandenį, gerai išmaišykite. 30 min. palikite pastovėti, po to įmaišykite druską ir aliejų.
Krevetes imkite už uodegos, merkite į tešlą, truputį nuvarvinkite ir virkite aliejuje apie 3 min., kol jos gražiai pagels. Jei reikia, virkite porcijomis. Paprikos griežinėlius taip pat panardinkite į tešlą ir virkite aliejuje kartu su krevetėmis. Paprikas sudėkite pašildytos lėkštės viduryje, aplinkui išdėliokite krevetes. Prie jų tinka prieskonių mišinys iš druskos ir pipirų.
REKLAMA