INGREDIENTAI:
- 3 česnakų
- šiek tiek imbierų (šaknis, 2 cm)
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo (kukurūzų)
- 400 gramų vištos filė
- 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- šiek tiek prieskonių (vištienos)
- 3 vienetai čili pipirų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištienos krūtinėlę pjaustykite 2 cm kubeliais. Imbierą sukapokite, susmulkinkite česnaką ir čili pipirus. Viską sumaišykite su sojų padažu bei vištienos prieskoniais. Šį marinatą užpilkite ant vištienos kubelių ir palikite pusvalandžiui. Tada vištieną apvoliokite krakmole ir kepkite gruzdintuvėje.
Padažui reikės:
1 šaukšto cukraus
100 g pomidorų padažo
1 saldžiosios paprikos
1 poro
1 morkos
švelnesnio aitriojo padažo
1 šaukštelio sojos padažo
Daržoves supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite. Supilkite pomidorų padažą, sudėkite cukrų, aitrųjį, sojų padažus. Užvirinkite ir supilkite ant vištienos.
Valgykite su biriai išvirtais ryžiais.
80 g ryžių reikia užpilti 200 ml vandens, pavirti 2-3 min. ir nuėmus nuo ugnies, uždegti. Palikti, kol patys išbrins.
REKLAMA