Vištienos krūtinėlė supjaustoma didesniais kubeliais. Česnakas susmulkinamas ir pakepinamas įkaitintame aliejuje, po to suberiama vištiena. Ji kepinama ant karštos ugnies, kol apsitraukia balta plėvele. Po to ugnis sumažinama, suberiamos šiaudeliais supjaustytos morkos ir viskas troškinama ant nedidelės ugnies, kol morkos suminkštėja. Vėliau įdedamas šiaudeliais supjaustytas agurkas. Pabaigoje sudedamas medus, pagal skonį suberiami prieskoniai, druska ir užpilami pomidorų bei Vorčesterio padažai. Viskas pakaitinama. Patiekiama su ryžiais. Skanaus.
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų
1 vienetas česnakų
1 valgomasis šaukštas medaus
4 vienetai morkų
1 vienetas vištos filė (krūtinėlė)
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (vištienos)
šiek tiek vorčesterio padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos krūtinėlė supjaustoma didesniais kubeliais. Česnakas susmulkinamas ir pakepinamas įkaitintame aliejuje, po to suberiama vištiena. Ji kepinama ant karštos ugnies, kol apsitraukia balta plėvele. Po to ugnis sumažinama, suberiamos šiaudeliais supjaustytos morkos ir viskas troškinama ant nedidelės ugnies, kol morkos suminkštėja. Vėliau įdedamas šiaudeliais supjaustytas agurkas. Pabaigoje sudedamas medus, pagal skonį suberiami prieskoniai, druska ir užpilami pomidorų bei Vorčesterio padažai. Viskas pakaitinama. Patiekiama su ryžiais. Skanaus.