Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame. Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame, kol vištiena pasidaro balta. Tuomet į keptuvę supilame šaldytas daržoves, šiek tiek pakepiname. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Darant patiekalą būtina nuolat ragauti, ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo. Valgome su virtais ryžiais.
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
4 česnakų
1 valgomasis šaukštas imbierų (tarkuotas)
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
330 gramų vištos filė
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (tamsusis)
4 valgomieji šaukštai aliejaus
1 stiklinė sultinio
325 gramai daržovių (šaldytos, "Wok thai")
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, užpilame šviesiu sojos padažu. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame. Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame, kol vištiena pasidaro balta. Tuomet į keptuvę supilame šaldytas daržoves, šiek tiek pakepiname. Vėliau įpilame vištienos (arba daržovių) sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Maišydami troškiname kol padažas sutirštės. Darant patiekalą būtina nuolat ragauti, ar padažas ne per sūrus arba ne per saldus. Jei per sūru, skonį pataisome cukrumi. Jei per saldu, įpilame dar truputį tamsaus sojos padažo. Valgome su virtais ryžiais.