1. Kiaulieną nuplaukite ir dėkite į šaldiklį. Įšalus bus lengviau pjaustoma. Supjaustykite mėsą juostelėmis - maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm pločio. Apipilkite šviesiu sojos padažu, dėkite 2 šaukštus krakmolo, tiek pat cukraus, gerai viską išmaišykite ir palikite maždaug 15 min pasimarinuoti.
3. Išgaubtoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios ugnies apkepkite mėsos juosteles nuolat maišydami. Mėsai apskrudus, dėkite susmulkintas daržoves. Nuolat maišykite. Tuomet pilkite sultinį, austrių padažą, dėkite imbierą. Troškinkite maišydami kol susidarys tirštas rudas padažas.
Patiekite kartu su biriai išvirtais ryžiais.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
2 česnakų
2 gramai imbierų (maltas)
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
2 vienetai paprikų
1 vienetas svogūnų
600 gramų kiaulienos kumpio
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesus)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 stiklinė sultinio (daržovių, arba vištienos)
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Kiaulieną nuplaukite ir dėkite į šaldiklį. Įšalus bus lengviau pjaustoma. Supjaustykite mėsą juostelėmis - maždaug 4 cm ilgio ir 1 cm pločio. Apipilkite šviesiu sojos padažu, dėkite 2 šaukštus krakmolo, tiek pat cukraus, gerai viską išmaišykite ir palikite maždaug 15 min pasimarinuoti.
3. Išgaubtoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios ugnies apkepkite mėsos juosteles nuolat maišydami. Mėsai apskrudus, dėkite susmulkintas daržoves. Nuolat maišykite. Tuomet pilkite sultinį, austrių padažą, dėkite imbierą. Troškinkite maišydami kol susidarys tirštas rudas padažas.