INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 česnakų
- 1 imbierų (šaknis, cm)
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų)
- 2 vienetai svogūnų (laiškai)
- 400 gramų jautienos (filė)
- 3 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 5 valgomieji šaukštai aliejaus (žemės riešutų, arba kukurūzų)
- 0.5 stiklinės sultinio
- 500 gramų brokolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš visų ingredientų, išskyrus jautieną, ruoškite marinatą: viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Marinatą supilkite ant skersai skaidulų supjaustytų 4 cm skersmens, 0,5 sm storio mėsos gabalėlių, pamaišykite ir palikite įsigerti pusei valandos.
Brokolius nuplaukite, nuvarvinkite ir perpjaukite per pusę. Atskirkite žiedus nuo kotų. Kotus supjaustykite pagaliukais, žiedus - kąsnelio dydžio gabaliukais.
Česnaką išspauskite, laiškinius svogūnūs supjaustykite 1 cm dydžio gabaliukais, imbierą nulupkite ir smulkiai sukapokite. 2 šaukštus aliejaus įkaitinkite išgaubtoje arba paprastoje keptuvėje, pakepinkite česnaką, sudėkite brokolius, pabarstykite druska, užpilkite sultiniu. Troškinkite 5 min. nuolat maišydami. Išimkite ir pastatykite šiltai. Išgaubtoje arba paprastoje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, sudėkite imbierą, laiškinius svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite jautieną ir kepinkite apie 2 min. Sudėkite brokolius, sumaišykite su mėsa. Serviruokite ant pašildytos lėkštės.
REKLAMA