• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė miltai
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 40 gramų sviesto
  • 30 mililitrų vandens (šaltas)
  • 150 gramų maltos mėsos
  • 150 gramų grybų
  • 1 svogūnų
  • 1 pipirai (aitrieji)
  • 1 kiaušinių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė miltai
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 40 gramų sviesto
  • 30 mililitrų vandens (šaltas)
  • 150 gramų maltos mėsos
  • 150 gramų grybų
  • 1 svogūnų
  • 1 pipirai (aitrieji)
  • 1 kiaušinių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską bei cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą. Gerai pirštais įtrinkite sviestą į sausus ingredientus, tada supilkite į dubenį vandenį. Kuo jis šaltesnis, tuo geriau. Gerai išmaišykite tešlą, ant miltuoto paviršiaus paminkykite bent porą minučių, o tada suformuokite iš jos rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
  2. Tuo metu pasiruoškite faršo ir grybų įdarą. Keptuvėje su kubeliais pjaustytu svogūnu pakepinkite grybus, tada sumaišykite juos dubenyje su smulkiai supjaustyta aitriąja paprika. Gerai išmaišykite.
    Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinkite į norimo dydžio rutuliukus ir ant miltuoto paviršiaus gerai juos kočiokite, kol gausite tinkamo storumo ovalą. Tada į jo vidurį įdėkite paruošto įdaro, suspauskite kraštelius ir aptepkite juos plaktu kiaušiniu. Jei norite, dar galite apibarstyti kmynais.
  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 30 minučių.
    Skanaus.

Autorius: Gražina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų