REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dubenyje sumaišykite miltus, druską bei cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą. Gerai pirštais įtrinkite sviestą į sausus ingredientus, tada supilkite į dubenį vandenį. Kuo jis šaltesnis, tuo geriau. Gerai išmaišykite tešlą, ant miltuoto paviršiaus paminkykite bent porą minučių, o tada suformuokite iš jos rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
- Tuo metu pasiruoškite faršo ir grybų įdarą. Keptuvėje su kubeliais pjaustytu svogūnu pakepinkite grybus, tada sumaišykite juos dubenyje su smulkiai supjaustyta aitriąja paprika. Gerai išmaišykite.
Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinkite į norimo dydžio rutuliukus ir ant miltuoto paviršiaus gerai juos kočiokite, kol gausite tinkamo storumo ovalą. Tada į jo vidurį įdėkite paruošto įdaro, suspauskite kraštelius ir aptepkite juos plaktu kiaušiniu. Jei norite, dar galite apibarstyti kmynais. - Kepkite įkaitintoje orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 30 minučių.
Skanaus.
REKLAMA