Tarkuotą sūrį, kiaušinius, majonezą ir prieskonius gerai išplakti. Kepimo skardą gerai ištepti aliejumi, kad kiaušiniai neprikeptų. Supilti plakinį ir šauti 15 min. į įkaitintą 160 -170 laipsnių orkaitę. Išjungus orkaitę dar palaikyti 10 min., išimti skardą ir dar palaikyti 10 min., krėsti iškeptą kiaušinienę ant lentutės ir dar 10-15 min. palaikyti. Faršą (paukštienos, kiaulienos, jautienos ar maišytą – svarbu, kad tik būtų neriebus) gardinti prieskoniais (galima dėti grybų ar paprikų). Paskirstyti sluoksnį faršo ant kiaušinienės, susukti vyniotinį ir šauti vėl į orkaitę pusvalandžiui. Ištraukus apie pusvalandį atvėsinti ir lengvai lentute paslėgti. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
300 gramų kiaulės faršo
5 vienetai kiaušinių
5 valgomieji šaukštai majonezo
300 gramų pieno
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tarkuotą sūrį, kiaušinius, majonezą ir prieskonius gerai išplakti. Kepimo skardą gerai ištepti aliejumi, kad kiaušiniai neprikeptų. Supilti plakinį ir šauti 15 min. į įkaitintą 160 -170 laipsnių orkaitę. Išjungus orkaitę dar palaikyti 10 min., išimti skardą ir dar palaikyti 10 min., krėsti iškeptą kiaušinienę ant lentutės ir dar 10-15 min. palaikyti. Faršą (paukštienos, kiaulienos, jautienos ar maišytą – svarbu, kad tik būtų neriebus) gardinti prieskoniais (galima dėti grybų ar paprikų). Paskirstyti sluoksnį faršo ant kiaušinienės, susukti vyniotinį ir šauti vėl į orkaitę pusvalandžiui. Ištraukus apie pusvalandį atvėsinti ir lengvai lentute paslėgti. Skanaus!