Išverdame išmirkytus džiovintus grybus, sumalame ir pakepiname su svogūnais aliejuje. Kiaušinius kietai išverdame, nulupame, perpjauname pusiau atskirdami trynius nuo baltymo. Trynius ištriname iki vientisos masės, įdedame šaukštą majonezo ir maišome su paruoštu grybų įdaru, kurį sudedame į baltymo skilteles. Plokščią lėkštę papuošiame salotomis, krapų šakelėmis ir išdėliojame įdarytus kiaušinius, ant kiekvieno jų dedame po arbatinį šaukštelį majonezo, apibarstome patiekalą smulkintais krapais. Dar galima pagražinti mažų raudonų pomidorų puselėmis, ant jų iš majonezo padarant taškelius. Tai labai gardus, maistingas ir dekoratyvus patiekalas. Skanaus.
Autorius: Danutė
INGREDIENTAI:
50 gramų krapų
5 vienetai pomidorų pastos (maži)
2 vienetai salotų
1 vienetas svogūnų
10 vienetų kiaušinių
150 gramų majonezo
100 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išverdame išmirkytus džiovintus grybus, sumalame ir pakepiname su svogūnais aliejuje. Kiaušinius kietai išverdame, nulupame, perpjauname pusiau atskirdami trynius nuo baltymo. Trynius ištriname iki vientisos masės, įdedame šaukštą majonezo ir maišome su paruoštu grybų įdaru, kurį sudedame į baltymo skilteles. Plokščią lėkštę papuošiame salotomis, krapų šakelėmis ir išdėliojame įdarytus kiaušinius, ant kiekvieno jų dedame po arbatinį šaukštelį majonezo, apibarstome patiekalą smulkintais krapais. Dar galima pagražinti mažų raudonų pomidorų puselėmis, ant jų iš majonezo padarant taškelius. Tai labai gardus, maistingas ir dekoratyvus patiekalas. Skanaus.