šiek tiek žalumynų (petražolės, bazilikas ir pan.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos sprandinę supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Pasiruošiame marinatą: gerai susmulkiname žoleles, svogūną ir česnaką. Dubenyje sumaišome susmulkintus produktus, beriame druskos ir pipirų, išspaudžiame citrinos sultis, supilame jogurtą. Viską gerai išmaišome.
Supjaustytą mėsą sumaišome su paruoštu marinatu. Būtų pravartu mėsą dar šiek tiek paminkyti rankomis, jog geriau įsigertų marinatas ir mėsa taptų minkšta. Šašlykus marinuojame apie 3-4 valandas šaldytuve.
Išsimarinavusią mėsą veriame ant iešmų ir kepame virš karštų žarijų.
Autorius: Audra
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
2 kilogramai kiaulės prandinės
0.5 litro jogurto (natūralus)
šiek tiek druskos
šiek tiek žalumynų (petražolės, bazilikas ir pan.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos sprandinę supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Pasiruošiame marinatą: gerai susmulkiname žoleles, svogūną ir česnaką. Dubenyje sumaišome susmulkintus produktus, beriame druskos ir pipirų, išspaudžiame citrinos sultis, supilame jogurtą. Viską gerai išmaišome.
Supjaustytą mėsą sumaišome su paruoštu marinatu. Būtų pravartu mėsą dar šiek tiek paminkyti rankomis, jog geriau įsigertų marinatas ir mėsa taptų minkšta. Šašlykus marinuojame apie 3-4 valandas šaldytuve.
Išsimarinavusią mėsą veriame ant iešmų ir kepame virš karštų žarijų.