Iš acto, 5 šaukštų pomidorų tyrės, citrinos sulčių, druskos ir pipirų pasiruošiame marinatą ir marinuojame kumpį per naktį. Tuomet kartu su marinatu dedame mėsą į skardą ir kepame apie 1,5 val. palaistydami kepimo skysčiu. Keptuvėje su aliejumi pakepame susmulkintus svogūnus, įdedame likusios pomidorų tyrės ir prieskonių. Kai masė atvėsta, įdedame trynį, sutarkuotą fermentinį sūrį bei citrinos žievelę, susmulkintas petražoles ir viską gerai išmaišome. Du kartus įpjovę kiaulienos kepsnį, prikemšame paruoštos svogūnų masės. Jos užtepame ir ant kepsnio viršaus. Viską kepame dar 1 valandą. Kepsnį patiekiame karštą su marinuotais svogūnais, morkomis ir žalumynais. Skanaus.
Autorius: RM
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų (žievelė)
šiek tiek petražolių (druska, pipirai)
4 vienetai svogūnų
1 ir 4/5 kilogramo kiaulienos (kumpis)
1 vienetas kiaušinių (trynys)
0.5 stiklinės acto (obuolių)
9 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (tyrė)
100 gramų pieno
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš acto, 5 šaukštų pomidorų tyrės, citrinos sulčių, druskos ir pipirų pasiruošiame marinatą ir marinuojame kumpį per naktį. Tuomet kartu su marinatu dedame mėsą į skardą ir kepame apie 1,5 val. palaistydami kepimo skysčiu. Keptuvėje su aliejumi pakepame susmulkintus svogūnus, įdedame likusios pomidorų tyrės ir prieskonių. Kai masė atvėsta, įdedame trynį, sutarkuotą fermentinį sūrį bei citrinos žievelę, susmulkintas petražoles ir viską gerai išmaišome. Du kartus įpjovę kiaulienos kepsnį, prikemšame paruoštos svogūnų masės. Jos užtepame ir ant kepsnio viršaus. Viską kepame dar 1 valandą. Kepsnį patiekiame karštą su marinuotais svogūnais, morkomis ir žalumynais. Skanaus.